Uw elektrische klok repareren of met een quartz uurwerk vervangen ?

Net als mechanische klokken, hebben ook elektrische klokken van tijd tot tijd aandacht nodig. Alhoewel wij elektrische uurwerken kunnen schoonmaken en waar nodig repareren, is het vaak zinvoller om een ouder elektrisch uurwerk te vervangen door een quartz uurwerk. Daarmee worden schoonmaak- en/of reparatiekosten voorkomen en bovendien is een nieuw uurwerk minder brandgevaarlijk.

Soms kunnen er omstandigheden ontstaan zijn, waarbij het met de hand opwinden van een klok een probleem is geworden. Dan kan het vervangen van een mechanische uurwerk door een elektrisch uurwerk goed van pas komen, want dan vervalt voorgoed de wekelijkse opwind routine.

220 Volt-Synchroon

Paauwes Patent

Quartz converted

Amstel Klokkenmaker biedt de mogelijkheid om bij een oudere, mechanische klok het uurwerk te vervangen door een 230V-synchroon uurwerk of door een batterij-quartz uurwerk, elektrisch dus. In het laatste geval ook met de mogelijkheid van een radio gestuurd signaal, waarmee uw klok altijd tot op de seconde gelijk loopt en automatisch zomer- en wintertijd aanpast.
De hedendaagse quartz uurwerken zijn niet alleen duurzaam, accuraat en veilig, maar ook is er een ruime keuze in slagwerk-melodieën: van gong, bimbam tot Westminster! Het uiterlijk van uw klok blijft ongewijzigd, dus ook de bestaande wijzerplaat en wijzers, en indien mogelijk de slinger.
Met een elektrisch uurwerk heeft u er voor vele jaren geen omkijken meer naar. Bovendien geeft Amstel Klokkenmaker drie jaar schriftelijke garantie op alle nieuwe elektrische uurwerken.

Quartz met slagwerk

Quartz radio gestuurd